måndag 5 november 2007

Halloncheesecake

1 Cheesecake. 1 Cheesecake ger cirka 8 bitar.
Botten
10 Digestivekex
75 g Smör; smält
Fyllning
4 Gelatinblad
250 g Kesella gourmet
1/2 dl Socker 200 g
Osockrade hallon
2 dl Vispgrädde
Glasering
200 g Rödvinbärsgelé
1 tb Vatten
Krossa kexen i matberedare eller mortel. Blanda med smöret och tryck ut kexmassan i botten på en 2-litersform med löstagbar kant. Ställ i kylen 10 minuter för att stelna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Blanda kesella och socker och vänd försiktigt ner hallonen. Vispa grädden. Krama vattnet ur gelatinbladen, smält dem på svag värme och blanda ner i bärmassan. Blanda även i den vispade grädden. Häll fyllningen i pajskalet. Låt stelna i kylen ca 1 timme. Smält gelé och vatten på svag värme i en kastrull. Skeda gelén över tårtan och låt stå ytterligare 2 timmar i kylen för att stelna. Skär runt tårtans kanter och knäpp försiktigt upp formen. Lägg över på ett fint fat och servera.

Inga kommentarer: